Zakaj se odločiti za nove naprave?

Želje in potrebe vsakega podjetja vsako leto naraščajo, predvsem po sodobnem načinu poslovanja. Ker je komuniciranje s partnerji, še bolj pa kupci, postalo izredno pomembno, so funkcije kopiranja in tiskanja, vsak dan bolj pa tudi skeniranja, bistvene prednosti sodobnih naprav proti starejšim.

Prav tako pomembno je, da vse sodobne naprave ponujajo bistveno nižje stroške izpisovanja. Vse to je zagotovo dovolj tehten razlog za razmislek o zamenjavi vaših starejših tiskalnikov in fotokopirnih aparatov.

Vse premalo se zavedamo, kako visoki so stroški tiskanja, na žalost pa jih večinoma skušamo omejiti z zmanjševanjem tiskanja na račun slabše komunikacije s strankami. To je izredno negativno za poslovanje podjetja, saj se stroški bistveno ne znižajo, izgubljamo pa lahko zelo veliko prihodkov. Torej je učinek prav nasproten. Prav v časih recesije, pa je dober marketing lahko odločujoč v borbi s konkurenco.

WC7535
LJ P3015_ 060
Canon-skener

Kakšne vrste izdelkov poznamo?

Večnamenske naprave – fotokopirni stroji

Sodobne naprave nam ponujajo izredno enostavno in hitro fotokopiranje, z vsemi naprednimi možnostmi prilagajanja kopije, pomanjšav ali povečav in še marsikaj. Vse črnobele ali barvne večnamenske naprave imajo že vgrajen mrežni priključek, s katerim je omogočeno mrežno tiskanje, večinoma pa tudi že skeniranje v PDF, TIFF, JPG datoteke direktno na e-poštne naslove, datotečni strežnik ali pa enostavno na lokalne računalnike. Večnamenske naprave že v osnovi omogočajo zelo zmogljivo tiskanje in ker so cene potrošnega materiala pregovorno ugodne, to predstavlja zelo nizek strošek izpisa. Pa naj gre za fotokopiranje ali mrežno tiskanje. Predvsem Xeroxove večnamenske naprave pa imajo praktično vse že serijsko vgrajeno napredno mrežno skeniranje, ki vam omogoča skeniranje v datoteke PDF/A, tudi s funkcijo Searchable PDF. To je predvsem pomembno za vedno bolj prodirajoče digitalno arhiviranje in upravljanje z e-dokumenti.

Dokumentni čitalniki (skenerji)

Kot smo že omenili, digitalno arhiviranje nezadržno prihaja v vsako pisarno. Razlogov je seveda precej, glavni pa so: manj tiskanja in kopiranja, pošiljanje datotek po elektronski pošti, kar je precej hitreje kot papirni dokument po klasični pošti; vedno več institucij javne uprave zahteva vlaganje dokumentov e-obliki, (zemljiška knjiga, davčna uprava…). Vse to je tudi precej ceneje,  istočasno pa je iskanje dokumentov v elektronski obliki bistveno hitrejše. Nenazadnje pa dolgoročno veliko prihranite tudi pri stroških prostora.

Uporabniki, ki že imajo dovolj sodobne tiskalnike in večnamenske naprave, se večkrat odločajo samo še za dodatni nakup skenerja.

Nekateri pa enostavno ne vedo, da se da skoraj enako dobro skenirati na boljših večnamenskih napravah.
Ker je med sodobno večnamensko napravo, kot je na primer HP Color LaserJet Flow MFP M880 in kakovostnim skenerjem dejansko ena bistvena razlika. In to je, da imajo boljši skenerji vgrajeno funkcijo “Ultrasonic Double Feed detection”, kar pomeni, da imajo vgrajen poseben ultrazvočni senzor, ki v primeru da podajalec potegne dva lista to zazna in prepreči. Pa še ta senzor igra pomembno vlogo le pri avtomatskem podajanju večih listov. Same hitrosti pa so popolnoma primerljive.

Tiskalniki

Črnobeli in barvni laserski tiskalniki tudi v sodobnih pisarnah še vedno predstavljajo večino naprav, na katere se tiska dokumente. Zato je na tem področju še posebej potrebno spremljati stroške tiskanja. Ugotavljamo, da se zelo veliko (res pa precej manj kot včasih) kupcev odloča samo po načelu, kako in kje kupiti najcenejši tiskalnik. Marsikdo pravi, saj ga ne rabim veliko oziroma saj natisnem samo kakšnih 50 do 100 listov dnevno. Vendar je to zelo zmotno, kajti najcenejši tiskalniki imajo bistveno višje stroške tiskanja. Pri tiskalnikih za okoli 100 ali nekoliko več evrov je strošek črnobelega izpisa skoraj vedno preko 3 ali celo 4 cente. Zmogljivi, hitrejši in dražji tiskalniki pa ponujajo strošek izpisa le okoli enega centa.

Če naredimo samo hiter izračun; pri 50 listih dnevno to pomeni vsaj 1000 do 1200 izpisov mesečno. Razlika v ceni izpisa je mesečno torej lahko preko 30 evrov. Tiskalniki s cenejšimi izpisi pa so le dobrih 200 evrov dražji. Torej boste nakup dražjega tiskalnika pokrili že v šestih mesecih, v preostali letih pa ogromno prihranili. Poleg tega pa dražji tiskalniki porabijo manj energije, so bistveno hitrejši, ponujajo več naprednih funkcij in zdržijo mnogo dlje.
Ponujamo vam tiskalnike priznanih blagovnih znamk HP, Canon, Xerox in Lexmark.