Oba imata svoje prednosti in slabosti. Če potrebujete hitro tiskanje in tiskate večjo količino, je laserski tiskalnik morda boljša izbira. Če pa potrebujete visoko kakovostno tiskanje fotografij ali slik, bo inkjet tiskalnik bolj primeren za vaše potrebe.

Gre za dva različna tipa tiskalnikov, ki se razlikujeta po načinu, kako nanašata črnilo na papir.

Laserski tiskalnik uporablja laser, ki s pomočjo elektrostatičnega nabiranja prahu na valjčku oblikuje sliko, ki jo nato prenese na papir. Običajno so hitrejši od inkjet tiskalnikov in so bolj primerni za tiskanje večjih količin besedil in grafik. Pri laserskih tiskalnikih so prav tako manj verjetne težave z zamegljenostjo besedila in lahko tiskajo na različne vrste papirja, vključno s kartonom in nalepkami. So dražji od inkjet tiskalnikov, vendar imajo daljšo življenjsko dobo.

Inkjet tiskalnik skozi majhne šobe na papir nanaša majhne kapljice črnila. Priljubljeni so zaradi sposobnosti tiskanja visoko kakovostnih barvnih slik in fotografij. So manjši in cenejši od laserskih tiskalnikov, vendar so počasnejši pri tiskanju in so manj primerni za tiskanje večjih količin dokumentov. Inkjet tiskalniki lahko tiskajo na različne vrste papirja, vključno s fotografskim papirjem, in omogočajo tiskanje na različne medije, kot so nalepke in folije.

Izbira med laserskim in inkjet tiskalnikom je torej odvisna od vaših potreb.

Če potrebujete hitro tiskanje velikih količin besedila, je laserski tiskalnik morda boljša izbira. Če pa potrebujete visoko kakovostno tiskanje fotografij ali slik, bo inkjet tiskalnik bolj primeren za vaše potrebe.

Cenovna dostopnost ali ”kaj vas bolj udari po žepu” – cenejši nakup je inkjet tiskalnik, vendar prinaša višje stroške tiskanja, kar pomeni višji strošek na dolgi rok. Za večjo količino izpisov bo brez dvoma laserski tiskalnik najboljša izbira. Nakup tonerjev je sicer dražji, vendar ti zdržijo več izpisov.

Zaključimo lahko, da je inkjet tiskalnik za vas primernejši, če tiskate malo oziroma tiskate fotografije. Če pa tiskate večje količine, vam priporočamo laserski tiskalnik. In še zadnji nasvet: pri nakupu upoštevajte tako ceno tiskalnika kot ceno tiskanja.

Je boljša izbira laserski ali inkjet tiskalnik?                            Je boljša izbira laserski ali inkjet tiskalnik?

 

DELOVNI ČAS

Ponedeljek – Četrtek: 7:00 – 15:30
Petek: 7:00 – 13:00
Sobota, Nedelja, Prazniki: Zaprto

Bilban d.o.o.

Poslovna cona A 10, 4208 Šenčur
ID za DDV: SI 32639775
Matična številka: 5314453000

KONTAKTNI PODATKI

Tel: +(386) 4 281 5000

 Fax: +(386) 4 281 5050

 info@bilban.si

Designed by Bilban d.o.o.