Najem fotokopirnega stroja in skenerja

Fotokopiranje različnih zapiskov, pomembnih dokumentov, potrdil, ogromne količine gradiv, obrazcev – dan na dan. Zveni znano? Fotokopirni stroji so v današnji pisarni res uporabna naprava. Hitro in učinkovito razmnožijo cele kupe papirja, pogosto pa pridejo prav tudi, kadar nujno potrebujemo le eno fotokopijo pomembnega dokumenta. Vse pogosteje fotokopirni stroj ni zgolj to, pač pa je združen z optičnim čitalcem (skenerjem) in tiskalnikom (printerjem). Ko je funkcij več, takšno napravo imenujemo multifunkcijski tiskalnik.

Če torej vse zgoraj našteto potrebujete pri svojem delu, velja najprej poglobljeno razmisliti, ali fotokopirni stroj kupiti ali ga raje najeti. Odločilen odgovor na to vprašanje da način in pogostost uporabe vseh treh prej naštetih naprav. Nekateri fotokopirni stroji so bolj primerni za domačo uporabo in manjša podjetja, saj je njihova raba omejena – ne omogočajo namreč barvnega in obojestranskega fotokopiranja. S fotokopirnim strojem kot samostojno napravo pa lahko fotokopiramo tudi večje formate, imajo pa še nekatere dodatne funkcije, kot so na primer sortiranje in spenjanje dokumentov, svoje delo pa običajno tudi hitreje opravljajo.

Pri izbiri fotokopirnega stroja pa razmislite tudi o tem, kako velik je in koliko prostora bo zasedel, zanemarljiv pa ni niti podatek, koliko električne energije porabi: energijsko varčnejše naprave so navadno dražje, a so z njimi računi za elektriko nižji.

Zgodovina fotokopirnega stroja

Fotokopirni stroj je star dobrih 80 let. Leta 1938 ga je razvil Chester Carlson. Šele 21 let kasneje, leta 1959, je podjetje Xerox razvilo prvi komercialni fotokopirni stroj. Ta stroj in njegovi kasnejši potomci uporabljajo z barvo napolnjen boben – toner. Stroj prenaša toner na papir, kjer so ga toplotni in pritisni valji trajno stopijo na površino papirja. Tudi dandanes fotokopirni stroji delujejo na enak način. Natisnjene strani izdelajo hitro in natančno, po tiskanju pa ne potrebujejo časa za sušenje barve, vsak naslednji odtis pa je enak prejšnjim. Fotokopirni stroji so danes na voljo v različnih velikostih, zmogljivostih in cenah. Od vsega naštetega je odvisna kakovost njihovih kopij, življenjska doba in hitrost delovanja. Upravljanje z njimi ne zahteva posebnega znanja in je pri modelih različnih proizvajalcev zelo podobno.

Kateri fotokopirni stroj sploh izbrati?

Vse pogosteje fotokopirni stroji niso več samostojne naprave, pač pa so združeni s tiskalniki, skenerji in faxi. Takšna multifunkcijska naprava ima torej funkcije tiskanja, skeniranja, kopiranja in faxiranja. Pomembna je hitrost, s katero tiskalnik natisne določeno število barvnih ali črno-belih kopij v eni minuti. Prav tako je pomemben čas, ki ga tiskalnik potrebuje za izpis prve strani. Pri izbiri multifunkcijske naprave bodite pozorni tudi na ločljivost, meri se v dpi (v angl.: dots per inch). Slike pri tisku so namreč sestavljene iz drobnih pikic, dpi pa definira število pikic na inch/palec. Ob nakupu oziroma najemu multifunkcijske naprave najprej preverimo, katere medije podpira. (Običajna podpora je od formata A6 do A3). Omenjene naprave omogočajo dvostransko tiskanje, imajo vmesnik USB in eno ali več listnih kaset za zalogo papirja. Sestavni del fotokopirnega stroja takšne multifunkcijske naprave je stranski podajalec papirja, naprava pa običajno podpira kar nekaj programskih jezikov, na primer: PCL 5e, PCL 6, Adobe PostScript in podobno.

najem fotokopirnega stroja

Cena najema fotokopirnega stroja

Na tržišču je vse več podjetij, ki ponujajo najem fotokopirnih strojev ali multifunkcijskih naprav. S pravo izbiro naprave, ki služi tistim namenom, ki jih vaše podjetje potrebuje, zniža stroške tiska za kar tretjino. Poiščite strokovnjake na tem področju in opišite tiste potrebe in izzive na področju tiska, s katerimi se srečujete v vašem podjetju. V podjetju Bilban Kranj d.o.o., za vas izdelamo ponudbo, v kateri upoštevamo število uporabnikov, število tiskanih strani na mesec ter vse vaše dodatne zahteve, na primer omejitev tiskanja, skeniranje v mape, skeniranje v e-poštne naslove in podobno. V ponudbi najema so na voljo so tiskalniki, fotokopirni stroji in multifunkcijske naprave priznanih blagovnih znamk; Canon, EPSON, Xerox in HP.

Cena se seveda razlikuje od vrste najema – kratkoročni najem je primeren za vse uporabnike, ki potrebujejo najem tiskalnika, fotokopirnega stroja ali multifunkcijske naprave za kratek čas ali za čas trajanja kongresa, seminarja, športne prireditve ali podobnega dogodka. Fotokopirni stroj, telefaks ali tiskalnik vam brezplačno pripeljemo in zmontiramo na vaši lokaciji ter vas podučimo o njegovi uporabi. Ko najete naprave ne potrebujete več, nas pokličete in opremo tudi odpeljemo.

Vse več podjetij spoznava, da lastništvo multifunkcijske naprave, z njo pa tudi redno vzdrževanje in nabava potrošnega materiala, danes ne predstavlja več varnosti, temveč tveganje in enkratno naložbo. Predvsem pa nakup tiskalnika, fotokopirnega stroja ali skenerja predstavlja negotovost v obliki hitrega tehnološkega zastaranja. Dolgoročni najem biro opreme je tako odlična rešitev, primerna za vsako delovno okolje.

Z najemom fotokopirnega stroja ali multifunkcijske naprave postanete brezskrbni glede vzdrževanja, nabave novih tonerjev, kartuš in ostalih drobnarij, ki jih naprava potrebuje za delovanje. Pokličite nas in poiskali vam bomo najbolj optimalno in najugodnejšo rešitev.

DELOVNI ČAS

Ponedeljek – Četrtek: 7:00 – 15:30
Petek: 7:00 – 13:00
Sobota, Nedelja, Prazniki: Zaprto

Bilban d.o.o.

Poslovna cona A 10, 4208 Šenčur
ID za DDV: SI 32639775
Matična številka: 5314453000

KONTAKTNI PODATKI

Tel: +(386) 4 281 5000

 Fax: +(386) 4 281 5050

 info@bilban.si

Designed by Bilban d.o.o.