Tiskalnik je naprava, ki se uporablja dnevno – doma in v službi.

Za domačo uporabo je običajno manjši in preprostejši kot tisti v pisarni, medtem ko imajo tiskalniki za pisarniško uporabo večje zmogljivosti in so zasnovani za hitro tiskanje večjih količin dokumentov.

Doma se največkrat uporablja za namen tiskanja družinskih fotografij, šolskih projektov ali osebnih dokumentov. Tiskalnik v pisarni pa je namenjen hitremu in učinkovitemu tiskanju različnih dokumentov, kot so poslovna poročila, predstavitve in pogodbe.

Poleg klasičnih tiskalnikov pa se v današnjem času vse bolj uporabljajo tudi brezžični in mobilni tiskalniki, ki omogočajo tiskanje s katerikoli naprave s povezavo v omrežje, kot so pametni telefoni in tablice.

Kljub temu, da je digitalna tehnologija postala nepogrešljiv del našega vsakdana, pa tiskalniki še vedno ostajajo pomembna tehnološka naprava za uporabnike, ki potrebujejo fizični izvod določenih dokumentov ali slik.

Uporabni nasveti za tiskanje doma in v pisarni      Uporabni nasveti za tiskanje doma in v pisarni

Kateri od spodnjih nasvetov vam lahko pride prav že ob naslednji uporabi tiskalnika.

✔ Izberite kakovostno tiskalno napravo: Izbira kakovostne tiskalne naprave je ključnega pomena za doseganje najboljših rezultatov tiskanja. Preverite ocene in cene, preden kupite tiskalnik.

✔ Zagotovite si tiskalnik, ki ustreza vašim potrebam tiskanja. Obvezno se vprašajte – je boljša izbira laserski ali inkjet tiskalnik?

✔ Uporabite pravi papir: Uporaba pravega papirja je ključnega pomena za doseganje najboljših rezultatov tiskanja. Če tiskate dokumente, uporabite navaden papir, medtem ko za fotografije uporabite fotografski papir.

✔ Uporabite pravo barvo: Če želite natisniti visokokakovostne fotografije, uporabite barvni tiskalnik in barvne kartuše. Če pa tiskate večinoma dokumente, je črno-beli tiskalnik lahko boljša izbira, saj je cenejši.

✔ Spremljajte nivo črnila: Redno preverjajte nivo črnila, saj lahko nizka raven črnila vpliva na kakovost tiskanja.

✔Nastavite prave nastavitve tiskanja: Pred tiskanjem vedno preverite nastavitve tiskanja, kot so ločljivost, hitrost tiskanja in vrsta papirja.

✔ Bodite prijazni do okolja in zmanjšajte število natisnjenih izvodov. Čeprav je tiskanje priročno, pri tem lahko porabite veliko črnila in papirja. Namesto tiskanja dokumente raje shranite na trdi disk ali v oblaku.

✔ Reciklirajte papir in kartuše: Ko porabite papir in kartuše, jih reciklirajte. Recikliranje pomaga zmanjšati odpadke in je prijazno do okolja.

✔ Redno vzdržujte tiskalnik: Redno čiščenje in vzdrževanje tiskalnika lahko podaljša njegovo življenjsko dobo in ohrani kakovost tiskanja.

✔ Tiskajte samo, ko je potrebno: Če ne potrebujete natisnjenega dokumenta, ga ne tiskajte. Tako boste prihranili črnilo in papir ter prispevali k zeleni naravi.

 

Z veseljem smo vam na voljo za dodatna pojasnila oz. vprašanja o tiskalnikih:

+386 04 281 50 00

info@bilban.si

DELOVNI ČAS

Ponedeljek – Četrtek: 7:00 – 15:30
Petek: 7:00 – 13:00
Sobota, Nedelja, Prazniki: Zaprto

Bilban d.o.o.

Poslovna cona A 10, 4208 Šenčur
ID za DDV: SI 32639775
Matična številka: 5314453000

KONTAKTNI PODATKI

Tel: +(386) 4 281 5000

 Fax: +(386) 4 281 5050

 info@bilban.si

Designed by Bilban d.o.o.